Hrana in pijača
  • Domov
    • »
        • Razišči Istro

Razišči Istro

Piran

Eno najbolj fotogeničnih mest v Sredozemlju je ohranilo svoj neprekosljivi šarm. Vstopite v slikoviti Piran, spoznajte njegovo bogato zgodovino in kulturo, sprehodite se po zavitih, ozkih ulicah, posedite v kateri izmed mnogih kavarn ali uživajte v razgledu z obzidja.

Dobre pol ure s kolesom ob morju, 10 min. z avtobusom ali avtom

 

Krajinski park Strunjan

Strunjanski polotok skriva mnoge zaklade naravne in kulturne dediščine. Zdravo okolje, pristni običaji, čudoviti razgledi in pestrost živalskega in rastlinskega sveta ponujajo veliko možnosti za aktivno uživanje v naravi. V parku je možno ostati ves dan ali pa se vanj večkrat vrniti. Narava se tukaj nenehno spreminja in bo zato vsak obisk novo doživetje.

45 min s kolesom, 10 min. z avtom

 

Krajinski park Secoveljske soline

Oglej si kako še danes poteka pridelava soli na Leri, obišči muzej solinarstva na Fontaniggah ali pa preizkusi zdravilne učinke slanice in solinskega blata v edinstvenem  spa-ju na prostem.

30 min s kolesom, 10 min z avtom, ogled od 6€ naprej

 

Forma Viva

Ta edinstvena zbirka kamnitih skulptur, se nahaja na prostem v parku polotoka Seca pri Portorozu.  Nastajala je v sklopu mednarodnih srecanj kiparjev od leta 1961. V stiridesetih letih so kiparji iz vec kot 30 razlicnih drzav sveta pustili obali in slovesnki kulturni zakladnici vec kot 120 kamnitih kipov. Vecina jih je v mediteranskem parku na polotoku Seca, nekatere pa so se v parkih Kopra, Izole in Pirana.

15 min s kolesom

 

Dolina Dragonje

Reka Dragonja, ki teče po istoimenski dolini je s svojimi številnimi pritoki ustvarila slikovito okolje z bujnim sredozemskim rastjem, tolmuni, slapovi. Na pobočjih pa skrbno obdelai oljčni nasadi, vinogradi in drugi sadovnjaki ter vrtovi. Idealen izlet za pobeg  z zasedenih plaž v najbolj obiskanih dneh.

30min z avtom

 

Istrske vasi

Le nekaj minut vožnje stran od morja že pohajate po starih istrskih vasicah, obdanih z oljčnimi nasadi, vinogradi in sadovnjaki. Stare kamnite hiše, stare ženice s črnimi rutami in kmetje, ki prizadevno obdelujejo strma pobočja. Padna, Nova vas nad Dragonjo, Krkavče, Pomjan, Hrastovlje, Zazid so samo nekatre izmed  vasi kjer lahko vsaj malo pokukate v preteklost.

Cca. 30 min z avtom

rezervacije počitnic, adrenalinskih športov, namestitev
POLETJE 2019

Kaki Plac je pripravljen na novo sezono...

Vreme pa tudi bo kmalu

Se vidimo

Hočem na Sočo!
Recycling art

Vremenska napoved

overcast
Sobota, 25.01.2020 -1 / 5 °C
overcast
Nedelja, 26.01.2020 1 / 7 °C
partCloudy
Ponedeljek, 27.01.2020 1 / 9 °C