ekologija koze

Ekologija

Smo okolju prijazna organizacija, ki se razvija v skladu s principi ekoturizma. Posledice uničevanja okolja se kažejo že danes in zato smo zaskrbljeni za prihodnost. Želimo, da bi naslednje generacije lahko doživljale naravo na isti način, kot je to omogočeno nam.

Ekoturizem pomeni: »Odgovorno potovanje na naravno območje, ki ohranja okolje in lokalnemu prebivalstvu prinaša koristi in prednosti«.

Adrenalinček v praksi uporablja naslednje ekološke principe:

MINIMIZIRANJE VPLIVA NA OKOLJE

 • Uporaba biodizelskega goriva

  V Sloveniji biodizelskega goriva še ni mogoče dobiti na črpalkah. Takoj ko bo to mogoče bomo začeli uporabljati biodizelsko gorivo in tako zmanjšali onesnaževanje zraka.

 • Kompostiranje in recikliranje

  V našem Adrenalinskem Raju Soča imamo kompostnjak in tako vse organske odpadke kompostiramo. Letos bomo v centru uvedli tudi ločeno zbiranje odpadkov, saj naj bi v Trenti šele letos uvedli ekološke otoke, kjer bo možno odpadke tudi ločeno odlagati.

 • Omejeno število udeležencev na izletih

  Največje število udeležencev na naših izletih je 8, največje število ljudi v kampu je 20. Tako zagotavljamo minimalen vpliv na okolje in vzdržujemo osebni kontakt z našimi gosti.

 • Zmanjševanje porabe vode

  Naše goste izobražujemo o tehnikah zmanjševanja porabe vode in kako pomembna je voda za naš planet.

 • Uporaba izključno naravnih materialov za potrebe kampa

  Eko Kamp Korita je prvi ekološki kamp v Sloveniji. Ograje, stopnice, amfiteater, smetnjaki in ekološke hišice so narejeni iz naravnih materialov najdenih v okolici. V kampu ne uporabljamo električne energije, temveč nam dovolj energije za osvetlitev omogoči sonce. Za življenje izkoriščamo predvsem naravne vire.

SPOŠTOVANJE OKOLJA IN RAZLIČNIH KULTUR

Naše goste izobražujemo o pomembnosti ohranjanja okolja in narave. Želimo, da naši gostje spoznajo druge kulture in narodnosti. V našem centru imamo skozi vse poletje veliko število tujcev (Avstralija, Irska, Škotska, Anglija, Norveška, Švedska, Mexico,...) in zato je naš cilj, da se domačini družijo s tujci in tako se ustvari »dvosmerni informacijski sistem«, ki omogoča učenje in hkrati dajanje informacij.

POSKRBETI ZA POZITIVNO RAZPOLOŽENJE GOSTOV IN GOSTITELJEV

Pri Adrenalinčku poskrbimo za zadovoljstvo tako gostov, kot zaposlenih. Za naše goste so izkušnje, ki jih doživijo z nami nekaj novega in navdihujočega. Prav tako so zadovoljni naši zaposleni, saj je to njihov način življenja in počnejo tisto v čemer uživajo in zato dobijo tudi plačilo.

SPODBUJANJE LOKALNE EKONOMIJE SODELOVANJE Z DOMAČINI

Adrenalinček aktivno sodeluje z domačini. Hrano za naše goste priskrbi TK Jelinčič. Vsa hrana je biološko pridelana in popolnoma naravna.  

Otvoritev 2020

Adrenalinček Eko Plac odpira svoja vrata dne 18.5.2020. Rezervirajte najljubšo namestitev že danes!

 

 

 

 

Hočem na morje!

Vremenska napoved

partCloudy
Sobota, 27.02.2021 -2 / 10 °C
clear
Nedelja, 28.02.2021 -6 / 7 °C
clear
Ponedeljek, 01.03.2021 -6 / 8 °C